Bio

Frédérique (1990) is singer-songwriter, zangeres en pianiste met een ongekende passie voor muziek. Ze groeide op in een muzikaal gezin in het Brabantse Erp. Tegenwoordig woont ze in Oosterhout, dichtbij Breda.

“Mijn liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd.”

Haar muziekstijl kan omschreven worden als Nederlandstalige- en Engelstalige popmuziek. Frédérique zingt liedjes die haar dicht bij het hart liggen. Haar prachtige stem in combinatie met de piano weet mensen vaak te ontroeren tijdens haar live performance. Frédérique weet mensen te raken en maakt van elk optreden een moment om nooit te vergeten.

Foto: Reviving Treasures

Ze is geïnspireerd door internationale artiesten zoals onder anderen: Eva Cassidy, Alicia Keys en Adele. In het Nederlands genre zijn onder anderen Trijntje Oosterhuis, Do en Boudewijn de Groot haar grootste inspiratiebronnen. 

Inmiddels heeft ze al vele optredens op haar naam staan. Zo stond ze in het voorprogramma van Edsilia Rombley, trad ze op bij 3FM en daarnaast heeft ze vele optredens verzorgd tijdens diverse gelegenheden zoals in de Ziggo Dome Business Club, maar ook bruiloften, diners, bedrijfsevenementen en uitvaarten.

SINGER SONGWRITER

Naast het coveren van muziek, schrijft Frédérique ook haar eigen Nederlandstalige muziek. In 2017 bracht ze haar eerste zelfgeschreven single ‘Niet Bij Mij’ uit. Al snel volgde haar tweede single ‘Mis Je Mij Dan Niet‘. Een persoonlijk nummer dat ze schreef tijdens de Muzikale Snelkookpan op Buma NL 2018 met o.a. Edwin van Hoevelaak, en inmiddels meer dan 100.000 streams heeft op Spotify. Haar derde single ‘Sterker Dan Ooit‘ verwierf afgelopen jaar airplay op 100%NL. Onlangs kwam haar nieuwste single ‘Het Geeft Niet’ uit, en is vanaf nu te beluisteren via alle streamingdiensten.

VOLG FRÉDÉRIQUE OOK OP SOCIAL MEDIA: