Over mij

Hi! Ik ben Frédérique, zangeres & pianiste, singer-songwriter met een ongekende passie voor muziek! Opgegroeid in de jaren 90 in een muzikaal gezin in het Brabantse Erp, maar tegenwoordig woonachtig in Oosterhout (NB) samen met mijn verloofde & hond Frankie.

“Mijn liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd.”

Tot op de dag van vandaag klinkt er altijd muziek in huis. Zo stonden mijn ouders vroeger wekelijks met hun eigen coverband op het podium en samen met mijn twee zussen waren wij natuurlijk hun grootste fans!

Muziek is mijn allergrootste passie, waardoor ik enkele jaren geleden besloot mijn hart te volgen en mijn baan als event manager op te zeggen. Ik vind het enorm bijzonder om mensen te kunnen raken met muziek.

Van livemuziek op een bruiloft, bedrijfsevent, in een ziekenhuis / zorginstelling of afscheid, ieder optreden is voor mij speciaal en verdient alle liefde & aandacht, om een onvergetelijk moment te creëren.

GENRE

Mijn muziekstijl kan omschreven worden als Nederlandstalige- en Engelstalige popmuziek. Ik zing graag liedjes die dicht bij mijn hart liggen, maar ik sta altijd open voor eventuele verzoeknummers. In dat geval kijk ik altijd graag naar de mogelijkheden.

Foto: Reviving Treasures

Ik ben geïnspireerd door internationale artiesten zoals onder anderen: Eva Cassidy, Alicia Keys, Coldplay en Adele. In het Nederlands genre zijn onder meer Trijntje Oosterhuis, Do en Boudewijn de Groot mijn grootste inspiratiebronnen.

In de afgelopen jaren heb ik al vele optredens mogen verzorgen. Zo stond ik in het voorprogramma van Edsilia Rombley, zong ik een duet met Leo Alkemade in het theater en trad ik op bij 3FM. Daarnaast treed ik regelmatig op in de Ziggo Dome Business Club. Tot slot, zing ik ook vaak op bruiloften in binnen- en buitenland, diners, bedrijfsevenementen en uitvaarten.

SINGER SONGWRITER

Naast het coveren van muziek, schrijf ik ook zelf Nederlandstalige liedjes. In 2017 bracht ik mijn eerste zelfgeschreven single ‘Niet Bij Mij’ uit. Al snel volgde mijn tweede single ‘Mis Je Mij Dan Niet‘. Een persoonlijk nummer dat ik schreef tijdens de Muzikale Snelkookpan op Buma NL 2018 met o.a. Edwin van Hoevelaak en inmiddels meer dan 100.000 streams heeft op Spotify. Mijn single ‘Sterker Dan Ooit‘ verwierf afgelopen jaar airplay op 100%NL. Volg me op Spotify om op de hoogte te blijven van mijn muziek.

VOLG FRÉDÉRIQUE OOK OP SOCIAL MEDIA: